Tattoo regler/lovgivning

 

Tattoo Regler i Danmark

Skal du have lavet en tatovering er det en god ide at vide lidt om regler der er angående tattoo. I Danmark er ikke alle tatoveringer lovlige, og tatoveringssteder har sanitære krav. Tatoveringsloven skal følges, og du skal vide det er ulovligt at lade sig tatovere visse steder på kroppen i Danmark.

Alder for at få en tatovering?

I Danmark skal man være fyldt 18 år også selvom dine forældre giver lov. Du kan først få en tatovering når du er fyldt 18 år.

I tatoveringsloven står følgende:

 

§10.Det er ikke tilladt at udføre tatovering på en person under 18 år.

 

Hvis du møder en tattoo shop som tilbyder at tatovere dig eller en ven som er under 18 år, så fraråder vi dig at tage imod tilbuddet. Det koster en bøde og det er ulovligt. – Hvis vedkommende ikke overholder denne lov, er det ikke til at vide hvad vedkommende heller ikke overholder.

Hvor på kroppen må man ikke få tatoveringer i Danmark?

Det er ulovligt at få lavet: tatoveringer på ansigtet; tatoveringer på halsen og tatoveringer på hænderne. Dette er dog anderledes i andre lande og derfor du kan se en masse med tatoveringer på disse steder af kroppen.

 

I tatoveringsloven står følgende:

 

§10. Det er ikke tilladt at udføre tatovering på en person under 18 år.

Stk. 2. Det er endvidere ikke tilladt at udføre tatovering på en person i hoved, på hals og på hænder, jf. dog stk. 3.

Tatoveringsloven

Tatoveringsloven har følgende formål:

§1. Lovens formål er at etablere en obligatorisk registrerings- og tilsynsordning for tatoveringssteder med henblik på at øge sikkerheden og mindske de mulige sundhedsmæssige risici for forbrugerne i forbindelse med tatovering.

 

 

Hele tatoveringsloven kan ses på følgende link:

klik her

 

Tjek denne kampagne ud fra Miljøministeriet